October 8, 2023
Hoe de D-urable Fluting van Europal de KPI's van de toeleveringsketen beïnvloedt?
Aanbevolen blog voor de volgende focus :
Financieel
Duurzaamheid
Efficiëntie

Kleinere verpakkingen voor kleinere verzendingen  

 

Europals' D-urable fluting maakt kleinere verpakkingen mogelijk zonder afbreuk te doen aan sterkte en duurzaamheid. De ribbels zorgen voor een uitstekende demping en beschermen de inhoud van de verpakking tijdens het transport. Dit betekent dat bedrijven dunnere lagen D-urable fluting kunnen gebruiken met behoud van hetzelfde beschermingsniveau, wat resulteert in kleinere verpakkingen.  

 

Een kleinere verpakking heeft een directe invloed op het verzendingsproces, omdat het totale gewicht en volume van het pakket wordt verminderd, wat resulteert in kostenbesparingen bij de verzending. Kleinere verpakkingen nemen ook minder ruimte in beslag in vrachtwagens of containers, waardoor het transport efficiënter verloopt en er minder brandstof wordt verbruikt, wat bijdraagt tot een lagere koolstofuitstoot.  

 

Lagere koolstofvoetafdruk van de verpakking  

 

De D-urable fluting van Europal is gemaakt van hernieuwbare en recyclebare materialen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Het kleinere verpakkingsformaat dat D-urable fluting mogelijk maakt, vermindert ook de transportemissies dankzij het lagere gewicht en volume, waardoor de koolstofvoetafdruk van de verpakking nog verder afneemt.  

 

Bovendien verminderen de duurzaamheid en de lange levensduur van de D-urable fluting van Europal de behoefte aan frequente vervanging van verpakkingsmaterialen, waardoor afval wordt geminimaliseerd en een circulaire economie wordt bevorderd. Door te kiezen voor D-urable kunnen bedrijven hun inzet voor duurzaamheid aantonen en hun impact op het milieu in de hele toeleveringsketen verminderen.  

 

Verbeterde afdrukkwaliteit voor branding en communicatie  

 

D-urable fluting van Europal biedt een superieure printkwaliteit. Het vlakke oppervlak van D-urable fluting biedt een gladde ondergrond voor het bedrukken van logo's, afbeeldingen en andere merkelementen van hoge kwaliteit.  

 

Drukken van hoge kwaliteit op verpakkingen verbetert de zichtbaarheid van het merk en de perceptie van de klant. Het stelt bedrijven in staat om hun merkboodschap, productinformatie en andere belangrijke details effectief over te brengen aan consumenten. Europals' D-urable fluting stelt bedrijven in staat visueel aantrekkelijke verpakkingen te maken die de inhoud beschermen en de algehele klantervaring verbeteren.  

 

Betere dimensionering van dozen voor ruimteoptimalisatie  

 

De juiste afmetingen van dozen zijn cruciaal voor het optimaliseren van de ruimte in het toeleveringsproces. Met de D-urable fluting van Europal kunnen dozen beter worden gedimensioneerd, omdat ze een uitstekende structurele integriteit bieden met dunnere lagen materiaal.  

 

Met de D-urable fluting van Europal kunnen bedrijven dozen ontwerpen die zijn afgestemd op de specifieke afmetingen van hun producten, waardoor lege ruimte wordt geminimaliseerd en de ruimte optimaal wordt benut. Dit resulteert in efficiëntere opslag, vervoer en bewaring, wat leidt tot kostenbesparingen en betere prestaties in de toeleveringsketen.  

 

Conclusie  

 

Europals' D-urable fluting biedt verschillende voordelen die van invloed zijn op de belangrijkste prestatie-indicatoren van het toeleveringsproces. Het maakt kleinere verpakkingen mogelijk voor kleinere verzendingen, verlaagt de koolstofvoetafdruk van verpakkingen, verbetert de drukkwaliteit voor branding en communicatie en maakt een betere dimensionering van dozen mogelijk voor ruimteoptimalisatie. Door te kiezen voor D-urable fluting van Europals kunnen bedrijven hun duurzaamheidsinspanningen vergroten, kosten besparen en hun algehele toeleveringsketenprestaties verbeteren.

LEES MEER
Artikels die u ook kunnen interesseren.
News
Van honingraatkarton naar duurzame bescherming van uw producten.

Maxime Dendauw

News
De waarde van Inside Printing voor duurzaamheid en de circulaire economie.

Maxime Dendauw

Blijft u graag op de hoogte van onze ontwikkelingen?
Bedankt! Uw emailadres werd goed verstuurd.
Oeps! Er ging iets mis. Probeer het opnieuw.
Ontmoet ons in één van onze sites of op onze sociale media.
Europal Twelve

Beneluxpark 35
8500 KORTRIJK
BELGIUM

Europal Blandain

Rue du petit Tilleul 3
7522 BLANDAIN
BELGIUM

Europal Mouscron

Avenue Anne Franck 5
7700 MOUSCRON
BELGIUM